100 jaar Imkersvereniging Hoenderloo

100 jaar Imkersvereniging Hoenderloo


Dit jaar viert de Imkersvereniging Hoenderloo haar 100-jarig bestaan. Een onderdeel dan het jubileumjaar is het meedoen aan de Landelijke Open Imkerijdagen op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023.

Op 8 juli zijn er van 11 tot 15 uur activiteiten in en rondom De Kleine Arcke aan de Heldringsweg 17, 7351 BE in Hoenderloo voor leden, dorpelingen en andere geïnteresseerden. Binnen wordt een kleine tentoonstelling gehouden met foto’s, informatie over bijen en bijenhouden, oude en nieuwe imkerattributen, kasten en korven. Buiten zijn kinderactiviteiten als sjoelen met bijtjes, waskaarsjes draaien en kan er een potje met lekkere honing uit Hoenderloo afgevuld worden. Er is een kraam met honingproducten en met bij- en vlindervriendelijke plantjes, informatieborden over bijen, een observatiekast, er kan thee en koffie gedronken worden met wat lekkers erbij. Leden zijn aanwezig om te vertellen over bijenhouden, uitleg bij de observatiekast en bij de tentoonstelling. Zondag 9 juli is er alleen van 11 tot 15 uur de tentoonstelling binnen.

Bent u geïnteresseerd in bijenhouden, of wilt u gewoon even een gezellig uitje met informatie over een hobby waar u nog weinig van weet, wilt u een mooie fietstocht maken langs diverse bijenstanden van imkers, zoem dan even in bij De Kleine Arcke aan de Heldringsweg 17 in Hoenderloo.